tall short

Her finder du en liste med nogle af sommerens events i Naturpark Randers Fjord

Aktiv uge i Udbyhøj

Mandag den 1. juli til torsdag den 4. juli fra kl. 10.00 - 14.00

OBS: Grejbasen er åben ubemandet året rundt. Men i disse dage er der et særligt tilbud.

Havnen og stranden ved Udbyhøj danner i denne uge rammerne for en række aktiviteter målrettet børn. Her kan du fiske med net, se hvilket fantastisk dyreliv der findes i vadehavet, bygge krabbefiskestang, male på sten og meget andet sjovt. Tag din mor og far, eller bedstemor og bedstefar under armen og tag til Udbyhøj og prøv et par waders.

Mødested: Grejbase på Udbyhøj Lystbådehavn, Havnevej 56, Udbyhøj 8970, Havndal.

Medbring: Tøj til vejret.

Arrangør: Naturpark Randers Fjord, Randers Kommune.

Turleder: Naturvejleder Terese Scheller Sandvei.

Yderligere info: Terese Scheller Sandvei, mobil 23 83 98 05.

Book en til tur til Kanaløen

Færgen Ragna sejler i uge 30 ( 22-28/7) hver dag en tur til Kanaløen
Afg. fra Mellerup kl. 0930—Ank. til Kanaløen kl. 0945
Afg. fra Kanaløen kl. 1345—Ank. til Mellerup kl. 1400

Sejltider til Kanaløen i aug. og sept. + 31/7 hver onsdag og lørdag
Afg. fra Mellerup kl. 0930—Ank. til Kanaløen kl. 0945
Afg. fra Kanaløen kl. 1345—Ank. til Mellerup kl. 1400

Prisen for en returbillet er kr. 50. Ønsker man at sejle fra Voer Færgeleje kan man sejle fra Voer til Mellerup, og man kan ligeledes blive sejlet fra Mellerup til Voer om eftermiddagen. Dette er inkluderet i den samlede billetpris på kr. 50.

Booking kan ske ved at sende en mail til post@randersfjord-faerger.dk eller SMS til 51861488 med oplysning om antal pladser på færgen.

Booking er ført gyldigt når der er modtaget svar herpå.

Max. antal passagerer pr. tur: 3o personer— så først til mølle princippet

Fiskeørne ved Randers Fjord

Søndag den 25. august kl. 17.00 – 19.00

Hvert efterår raster adskillige fiskeørne ved Randers Fjord, hvor de lever af fjordens store udbud af fisk. Vi starter ved fugletårnet i Øster Tørslev Kær og vandrer derefter en km ud af diget for at se nærmere på fiskeørnene. Der vil i området være mulighed for flere andre rovfugle bl.a. rørhøg.

Mødested: Fugletårnet i Øster Tørslev Kær. Følg Kærvejen fra Øster Tørslev og hold til højre, hvor grusvejen deler sig.

Medbring: Kikkert.

Arrangør: Natur & Miljø, Randers Kommune.

Turledere: Lars Tom-Petersen (28 90 88 34) og Benny Kristensen.

Fugle ved Sødringholm

Søndag den 22. september kl. 10.00 – 14.00

Vandretur langs stranden, over heden og gennem skoven. Store mængder af ande- og vadefugle raster på det lave vand omkring Randers Fjords udløb nord for Udbyhøj. Pibeænder, krikænder, spover, ryler, hjejler og meget andet får vi at se. Der vil desuden være gode muligheder for at se havørn, vandrefalk og andre rovfugle. Turens længde er ca. 6 km.

Mødested: Sommerhusene ved Sødringholm Strand. Fra Sødring køres ad Strandvej, og videre på grusvejen til enden af Skallehusene.

Medbring: Påklædning der passer til vejret. Kikkert. Mad og drikke efter behov – vi holder pause undervejs.

Arrangør: Randers Kommune, Natur og Miljø.

Turledere: Lars Tom-Petersen (28 90 88 34) og Benny Kristensen og naturvejleder Lars Maagaard.