tall short

Sensommer og efterår 2019:

Book en til tur til Kanaløen

Kanaløen i Randers Fjord er et af de få steder i fjorden, hvor man kan lystfiske direkte fra land. På den ene side fisker man direkte i fjorden og på den anden side i en kunstigt gravet sejlrende. På hver spids af øen kan man især finde aborrer og ørreder som ligger i læ for strømmen, og så er Kanaløen i sig selv en oplevelse værd. Her er toilet, nyt broanlæg, en opdateret havn og madpakkehus. Fuglelivet er rigt og naturen spændende for en oplevelse på øen.

Sejltider til Kanaløen i aug. og sept. hver onsdag og lørdag
Afg. fra Mellerup kl. 09.30—Ank. til Kanaløen kl. 09.45
Afg. fra Kanaløen kl. 13.45—Ank. til Mellerup kl. 14.00

Prisen for en returbillet er kr. 50. Ønsker man at sejle fra Voer Færgeleje kan man sejle fra Voer til Mellerup, og man kan ligeledes blive sejlet fra Mellerup til Voer om eftermiddagen. Dette er inkluderet i den samlede billetpris på kr. 50.

Booking kan ske ved at sende en mail til post@randersfjord-faerger.dk eller SMS til 51861488 med oplysning om antal pladser på færgen.

Booking er ført gyldigt når der er modtaget svar herpå.

Max. antal passagerer pr. tur: 3o personer— så først til mølle princippet

Fiskeørne ved Randers Fjord

Søndag den 25. august kl. 17.00 – 19.00

Hvert efterår raster adskillige fiskeørne ved Randers Fjord, hvor de lever af fjordens store udbud af fisk. Vi starter ved fugletårnet i Øster Tørslev Kær og vandrer derefter en km ud af diget for at se nærmere på fiskeørnene. Der vil i området være mulighed for flere andre rovfugle bl.a. rørhøg.

 

Mødested: Fugletårnet i Øster Tørslev Kær. Følg Kærvejen fra Øster Tørslev og hold til højre, hvor grusvejen deler sig.

Medbring: Kikkert.

Arrangør: Natur & Miljø, Randers Kommune.

Turledere: Lars Tom-Petersen (28 90 88 34) og Benny Kristensen.

Fugle ved Sødringholm

Søndag den 22. september kl. 10.00 – 14.00

Vandretur langs stranden, over heden og gennem skoven. Store mængder af ande- og vadefugle raster på det lave vand omkring Randers Fjords udløb nord for Udbyhøj. Pibeænder, krikænder, spover, ryler, hjejler og meget andet får vi at se. Der vil desuden være gode muligheder for at se havørn, vandrefalk og andre rovfugle. Turens længde er ca. 6 km.

 

Mødested: Sommerhusene ved Sødringholm Strand. Fra Sødring køres ad Strandvej, og videre på grusvejen til enden af Skallehusene.


Medbring: Påklædning der passer til vejret. Kikkert. Mad og drikke efter behov – vi holder pause undervejs.

 

Arrangør: Randers Kommune, Natur og Miljø.

 

Turledere: Lars Tom-Petersen (28 90 88 34) og Benny Kristensen og naturvejleder Lars Maagaard.