tall short

Events forår og sommer 2019

Her finder du en liste med nogle af sommerens events i Naturpark Randers Fjord

Havnens Dag 2019

Lørdag den 25. maj: Kom og vær med til en sjov og aktiv dag ved vandet!

En dag med masser af spændende aktiviteter ved vandet, bl.a. sejl-joller, Åben Båd, Kajak for Alle, Stand Up Paddle boards, Banko, Fit, Strong & Rhythm, Udbyhøj Challenge løb, åben grejbase og selvfølgelig festlig musik i teltet, salg af mad og drikke samt kræmmermarked!

Der er hoppeborge til børnene, Udbyhøj Færgen sejler gratis for gående fra kl. 10-16, og BLÆK Tatoo kigger forbi med gode tilbud…
Danmarks ældste skoleorkester, Hadsund Skole-Orkester åbner dagen!

Gratis adgang til musik og alle aktiviteter.

Find programmet for Havnens Dag 2019 på Udbyhøj Lystbådehavn

Fjordens og kystens dag 2019

Området langs Randers fjord og Djurslands nordkyst vil være fuld af liv og aktivitet, når lokale foreninger og attraktioner byder velkommen til alle, der er interesserede i spændende naturoplevelser og aktiviteter langs fjord og kyst.

Tag på opdagelse i Naturpark Randers Fjord: Der er guidede ture, sejlads, lystfiskeri, ture på skinnecykler, gratis overfart med Randers Fjords Færgefart og meget mere. Der præsenteres et alsidigt program med oplevelser for hele familien. Fjordens og kystens dag er støttet økonomisk med tilskud fra Norddjurs og Randers Kommuner.

Søn. d. 26. maj 2019, kl. 10-18. 

Læs mere om Fjordens og kystens dag 2019  

Sommerfugle og naturpleje i Volk Mølle

Fredag den 14. juni Kl. 14.00 - 16.00

Randers Kommune startede i 2018 et projekt der bl.a. skal sikre den truede dagsommerfugl okkergul pletvinge i Volk Mølle Bakker. Derfor vil vi gerne invitere dig med på en gåtur rundt i området, hvor vi leder efter sommerfugle og snakker om sommerfugle, biodiversitet og naturpleje. Vi håber på at solen skinner så sommerfuglene er fremme. Projektet er et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Randers Regnskov.

 
Mødested: P-plads ved Essenbæk Kirkegård, Volkmøllevej , Assentoft Randers SØ.


Medbring:
Godt fodtøj til at gå i bakkerne.

 
Arrangør: Randers Kommune Natur og Miljø.

Turleder: Forstkandidat Ivan Guldager og biolog Pia Boisen Hansen.


Yderligere info:
Af hensyn til forplejning skal tilmelding ske til Pia Boisen Hansen mobil: 25 44 16 99 eller e-mail: pih@ randers.dk senest den 7. juni.

 

Havkajak-kursus i Udbyhøj N

Lørdag den 15. og søndag den 16. juni 2019 kl. 9.00 - 16.00  (Der er også kursus 29.-30. juni og den 10. - 11. august).

 

Bliv ”friroet” til havkajak på Udbyhøj Lystbådehavn. På kurset kommer vi omkring: Tilvænning i koldt vand, svømning, vind og vejr, ro tag og redninger, ud- og indstigning af kajak, bugsering af kajak og meget mere.

Pris. 1.200,- pr. person (Normalpris 1.800,-) Prisen inkluderer, udstyr, ”DGI havkajakroer” undervisningsmateriale og instruktion.

 

Ved tilmelding oplyses: størrelse på våddragt og sko du ønsker at låne, Navn, adresse og tlf. nr. samt CPR nr. som skal stå på kursusbeviset.

Efter gennemført kursus, kan du melde dig ind i Udbyhøj Havns Kajakklub for kun 300 kr. årligt og låne foreningens kajakker ganske gratis.

Mødested: Udbyhøj Lystbådehavn. 

Medbring: Madpakke og drikkevarer, varmt undertøj, skiftetøj og håndklæde. 

Arrangør: Udbyhøj Havn’s Kajakklub, Udbyhøj Lystbådehavn og Green Adventure.

Yderligere info og tilmelding: Rikke Søndergaard Schneider: rikke.schneider@gmail.com, mobil: 60 14 29 28 eller Christian Heibel Godsk: chg@randers.dk

 

 

Aktiv uge i Udbyhøj

Mandag den 1. juli til torsdag den 4. juli fra kl. 10.00 - 14.00


Havnen og stranden ved Udbyhøj danner i denne uge rammerne for en række aktiviteter målrettet børn. Her kan du fiske med net, se hvilket fantastisk dyreliv der findes i vadehavet, bygge krabbefiskestang, male på sten og meget andet sjovt. Tag din mor og far, eller bedstemor og bedstefar under armen og tag til Udbyhøj og prøv et par waders.

 

Mødested: Grejbase på Udbyhøj Lystbådehavn, Havnevej 56, Udbyhøj 8970, Havndal. 

Medbring: Tøj til vejret.

Arrangør: Naturpark Randers Fjord, Randers Kommune.

Turleder: Naturvejleder Terese Scheller Sandvei. 

Yderligere info: Terese Scheller Sandvei, mobil 23 83 98 05. 

Fiskeørne ved Randers Fjord

Søndag den 25. august kl. 17.00 – 19.00

Hvert efterår raster adskillige fiskeørne ved Randers Fjord, hvor de lever af fjordens store udbud af fisk. Vi starter ved fugletårnet i Øster Tørslev Kær og vandrer derefter en km ud af diget for at se nærmere på fiskeørnene. Der vil i området være mulighed for flere andre rovfugle bl.a. rørhøg.

 

Mødested: Fugletårnet i Øster Tørslev Kær. Følg Kærvejen fra Øster Tørslev og hold til højre, hvor grusvejen deler sig.

Medbring: Kikkert.

Arrangør: Natur & Miljø, Randers Kommune.

Turledere: Lars Tom-Petersen (28 90 88 34) og Benny Kristensen.

 

Fugle ved Sødringholm

Søndag den 22. september kl. 10.00 – 14.00

Vandretur langs stranden, over heden og gennem skoven. Store mængder af ande- og vadefugle raster på det lave vand omkring Randers Fjords udløb nord for Udbyhøj. Pibeænder, krikænder, spover, ryler, hjejler og meget andet får vi at se. Der vil desuden være gode muligheder for at se havørn, vandrefalk og andre rovfugle. Turens længde er ca. 6 km.

 

Mødested: Sommerhusene ved Sødringholm Strand. Fra Sødring køres ad Strandvej, og videre på grusvejen til enden af Skallehusene.


Medbring: Påklædning der passer til vejret. Kikkert. Mad og drikke efter behov – vi holder pause undervejs.

 

Arrangør: Randers Kommune, Natur og Miljø.

 

Turledere: Lars Tom-Petersen (28 90 88 34) og Benny Kristensen og naturvejleder Lars Maagaard.