tall short

Officiel åbning

Masser af aktiviteter åbnede Naturpark Randers Fjord.

Det var en dag hvor lyden af glade børn, bølgeskvulp og den rolige tøffelyd fra færgen Ragna, der stille og roligt sejler frem og tilbage over Randers Fjord, blandede sig med en frisk sommervind og en masse spændte mennesker. Alle var de mødt op for at fejre indvielse af Naturpark Randers Fjord. Her var børnefamilier, pensionister, lystfiskere, cyklister og familier der havde taget hunden med.

Borgmester Torben Hansen fra Randers Kommune var i godt humør, da han præcist kl. 10.00 tog mikrofonen og bød velkommen til indvielsen af Naturpark Randers Fjord. Og i mens en speedbåd sejlede forbi de mange fremmødte mennesker ved Mellerup Færgeoverfart, fortalte Torben Hansen om de mange muligheder som naturparken byder på og sagde, at målet med naturen i Randers Kommune er, at den skal kunne udvikles og beskyttes samtidigt med, at den benyttes af alle der har lyst.

Herefter gav borgmesteren ordet til formanden for Naturparkrådet Lars Søgaard. ”Der har været og er stadig et unikt samarbejde i mellem alle de frivillige og alle de organisationer, der står bag Naturpark Randers Fjord”, sagde Lars Søgaard. ”Selvom vi kommer med forskellige baggrunde, har vi hele tiden haft det samme mål og skabt en fælles front mod det mål. Folk er utroligt engagerede i deres lokalområder, og mit håb er, at denne gnist og gejst vil forsætte ud i landdistrikterne og blive til stor glæde for alle landsbyer”.

Næstformand for Naturparkrådet Lars Østergaard supplerede: ”Naturpark Randers Fjord er et virkelig godt projekt, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det kommer til at få stor betydning for turismen i både Norddjus og Randers Kommuner. Det bliver en turisme magnet”, sagde Lars Østergaard

Bagefter fik formanden for nationalkomiteen og medlem af Friluftsrådets bestyrelse Flemming Larsen ordet. Og i mens små insisterende regndryp blandede sig i festlighederne overrakte Flemming Larsen borgmester Torben Hansen det indrammede bevis på, at Naturpark Randers Fjord nu er med i den eksklusive klub af Danske Naturparker.

Og så kunne alle de fremmødte gæster spændt kigge de 450m over fjorden til Voer, hvor den anden halvdel af åbningen af Naturpark Randers Fjord fandt sted. Og på det rette signal hejste borgmester Torben Hansen fra Randers Kommune det danske naturpark flag i Mellerup synkront med, at borgmester Jan Petersen fra Norddjus Kommune hejste flaget i Voer – og begge borgmestre kunne da erklære Naturpark Randers Fjord for åben.

Dagen bød herefter på en masser forskellige aktiviteter. Fjordfolket uddelte 700 gratis madpakker, bogbussen var forbi – og her kunne børnene bl.a. lære at plante solsikker, der var spændende boder med alt fra glaskunst til fiskeri og rigtig mange mennesker benyttede sig af muligheden for at tage en gratis sejltur med færgen Ragna i mellem Mellerup og Voer.