tall short

Kano og kajak

Du glider lydløst henover vandspejlet og er fuldstændigt til stede i en naturoplevelse for alle sanser. Hverdagen er forsvundet bag horisonten. Findes der noget bedre?

Fjordens gode områder
 

Randers havn
Mange kano- og kajakroere kommer til Randers Fjord fra Gudenåen. Her kommer man gennem Randers havn, hvor det er interessant – og en smule ærefrygtindgydende – at padle forbi coasterne. De ser rigtig store ud, disse imponerende skibe, når man deler farvand med dem.

Dronningborg
Næste interessante sted for kano- og kajakroerne er Dronningborg Bredning, hvor der er et rigt fugleliv. Her er det en god ide at bruge nordsiden af fjorden for at holde sig fri af sejlrenden.

Efter Dronningborg bliver fjorden meget smal, og du bør være en rutineret roer, hvis du begiver dig ud her. Du kan komme meget tæt på de store skibe.

Uggelhuse
Fra Uggelhuse bliver farvandet igen velegnet til almindelig kano- og kajakroning. Du kan vælge at svinge mod øst ind i Grund Fjord, eller du kan lægge kursen mod nord gennem den del af Randers Fjord, der kaldes Mellemfjorden.

Grund Fjord
Denne del af fjorden er lavvandet og ganske sikker at sejle på. Her er ingen store skibe på gennemfart, så du kan slappe af og nyde turen. 

Vær dog opmærksom på, at der kan være bølger på Grund Fjord, når vinden frisker op fra vest. 

Mellemfjorden
Turen nordpå ad midterstykket på Randers Fjord er også flot. Nord for Mellerup kommer kanaløen, hvor du tager vestsiden for at undgå sejlrenden i øst. Det er også på vestsiden, du finder indsejlingen til Kanaløens landingsplads, hvor der er shelters og toilet. Læg til her, stræk benene og nyd madpakken.

Yderfjorden
Det sidste stykke op mod Udbyhøj er lidt bredere end Mellemfjorden, og der er god plads til små og store både. Vandet bliver mere og mere salt, og du kan være heldig at se marsvin og sæler på disse kanter. 

Naturoplevelser på din tur
Klik her og læs mere om den smukke og varierede natur ved Randers Fjord.


Mød Yvonne der sejler kajak på Randers Fjord.


Mød Winnie der sejler Stand Up Paddle Board - også kaldet SUP

Naturen

Naturpark Randers Fjord byder på meget forskelligartede naturoplevelser. For at lette overblikket er området delt op i syv zoner med hver deres særlige kendetegn.

Læs mere om Naturen

Landingspladser

Der er mange gode steder at lægge til langs Randers Fjord. Ved flere af landingspladserne er der etableret shelters og enkelte steder også toiletter.

Læs mere om Landingspladser

short