tall short
Tilbage

Kanaløen

Kanaløen ved Mellerup er et af de relativt få steder i fjorden, hvor man kan lystfiske direkte fra land. Fra den ene side fisker man ud i den åbne Randers Fjord. Fra den anden side kaster man direkte ud i en lang og kunstigt gravet sejlrende.

Mange småbådsfiskere søsætter deres trailerbåde ved Mellerup færgeleje. Kanaløen over for færgelejet er altid et træk eller to værd. Specielt skal man koncentrere sig om de to spidser på den lange og smalle ø, hvor man ofte vil kunne finde fisk – specielt aborrer ørreder – i læ for strømmen. Jo stærkere strømmen løber, desto bedre er den ende af øen, hvor der er strømlæ.

Når vandet for alvor falder ud af fjorden, fisker man i en rivende strøm, der næsten leder tankerne hen på norske elve.

Kender du Kanaløen?

Midt i Randers Fjord er der et stykke helt speciel natur. Kanaløen er et af de få steder i fjorden, hvor man kan lystfiske direkte fra land. Du kan spise din frokost i madpakkehuset, eller overnatte i et af de to shelters på øen, og nyde fjorden, skibstrafikken og et rigt fugleliv. I videoen her fortæller Tina fra Museum Østjylland om kanaløens historie, og om hvordan mennesker og naturen har arbejdet med og mod hinanden i mange år i Randers Fjord.

Arkivar Tina Knudsen Jensen fortæller om Kanaløen.

 

Sejltur til Kanaløen med Randers Fjords Færgefart

Hver onsdag og lørdag kl 9.30 fra nu til og med august, kan man komme til Kanaløen i Naturpark Randers Fjord.

Der er afgang fra Mellerup.

Bestilling er via link på hjemmeside.

https://www.randersfjord-faerger.dk

eller

https://randers.ticketbox.dk/oplevelser/tur-til-kanaloen